Државно Изборно првенство Злотска река – Злот 06.06. – 07.06.2020.године

Такмичарска година за мушичаре у Србији започела као и прошле године на Злотској реци у селу Злот са том разликом што је ове године учествује већи број такмичара. У селу Злот на званичном тренингу 05.06.2020.год. окупила су се 23 такмичара од пријављених 24 у борби за титулу првака Србије у мушичарењу односно на Државном изборном првенству у дисциплини мушица. Ова такмичарска година је почела са закашњењем због пандемије корона вируса, а прва два кола на Злотској реци била су планирана за крај марта.
ОСР „Смуђ“ је претстављала већ уиграна тројка Мартић, Марковић, Мишић.
Првенство Србије у мушичарењу популарно звано „Лига“ ове године оплеменило је доста дебитаната иначе одличних риболоваца, али и повратника из Клуба Но1 Ваљево чиме је лига знатно ојачала и добила не само на квантитету већ и на квалитету.
Услови за риболов ни ове године нису ишли на руку такмичарима, водостај је био прилично низак упркос томе што је претходни период обележило кишовито и хладно време за ово доба године.
Иако је Злотска река прилично богата поточном пастркмом, отежани услови утицали су на то да пуно такмичара у својим секторким местима не упише ни једну мерну рибу.
У великој борби након два дана највише искуства и знања  показао је наш Милан Мартић и врхунским пецањем у генералном пласману заузео је прво место. Мишић је одлично отпецао два сектора, али је имао и лоше тренутке заузевши на крају 8 позицију на табели док је Марковић имао потешкоћа у Б сектору и заузео је 15 место, али је у А сектору успео да улови највећи рибу 39цм.
Значајно је и то да је велики број дебитаната, младих риболоваца јако добро отпецао и унео свежину у ово такмичење. Такође је важно напоменути да је до краја лиге остало још пет кола, да се разлике у секторским поенима између такмичара јако мале и да је за коначни пласман у лиги све отворено.